COMUNICAT DE CONSTITUCIÓ DE LA PLATAFORMA ANTI-INCINERADORA DE LA VALL DEL GES.

 

        Reunits a Sant Vicenç de Torelló (Osona) el dia 25 d’abril de 2001 es va procedir a constituir la Comissió de Treball  de la PLATAFORMA ANTI-INCINERADORA DE LA VALL DEL GES que va sortir de la reunió informativa que es va fer al Pavelló Municipal de Sant Vicenç el passat dia 18 d’abril.

         L’objectiu d’aquesta plataforma es impedir que es construeixi a la Vall del Ges una central Incineradora-Termo-Elèctrica. 

        Essencialment no volem que s’incinerin residus de plàstic, fusta bruta, tèxtils i paper  tal com s’ha divulgat que es vol fer, ja que suposen contaminar una Vall que ja es afectada per la boira i la inversió tèrmica. Pels estudis a que hem tingut accés, sabem que la incineració de residus comporta l’emissió a l’atmosfera de contaminants que perduren en el temps, alguns d’ells (dioxines i furans) són provadament cancerígens, d’altres produeixen diferents problemes de salut i fertilitat i tots en conjunt són contaminants si entren en contacte amb el sòl, l’aigua i l’atmosfera. 

        En el decurs de la reunió la Plataforma es va constituir i es va organitzar internament. 

        Tot seguit es van proposar diverses estratègies a seguir i es va arribar als següents acords: 

 1-     Com a primera acció es va acordar demanar una reunió amb el Consistori de Sant Pere per tal de  presentar-nos i fer-los arribar les nostres inquietuds i conèixer alhora de primera mà el seus punts de vista. 

2-     Organitzar reunions informatives a Torelló i Sant Pere de Torelló en els propers dies. 

3-     Connectar amb les organitzacions que treballen per l’estudi i la preservació del medi ambient.

Tornar a la pàgina Principal...