Nota de premsa , 22 de desembre de 2008

CARAVANA FESTIVA DE COTXES  per  la vall del Ges

 

Aquest diumenge 21 de desembre al mig dia  una rua de cotxes ha desfilat pels diferents pobles de la vall del Ges, Torelló, Vilaseca, Borgonyà, Sant Pere de Torelló i Sant Vicenç de torelló.

La caravana, en un to festiu i reivindicatiu, ha mostrat el rebuig al projecte, pendent d’autorització d’autorització ambiental, de construcció d’una indústria d’incineració de biomassa per a la generació d’energia elèctrica.

Els manifestants rebutgen aquest projecte per la seva sobredimensió i per la ubicació en una zona amb una forta inversió tèrmica, cosa que dificulta la dispersió de contaminants.

Reivindiquen, així mateix, el dret a  la salut, que quedaria  compromesa si el projecte es portés a la pràctica.

La caravana s’ha passejat tranquil·lament pels pobles de la vall, on diferents grups de persones els animaven al seu pas.

Abans de començar l’acte i també en acabar, els assistents han cantat unes populars Nadales adaptades, això sí, a la reivindicació  de l’acte.

La Plataforma Antiincineradora de la vall del Ges vol mostrar  la seva satisfacció per aquest acte i la  mostra cívica que representa.  Així com felicitar als participants per assistir a un acte com aquest defensant activament el dret bàsic i fonamental de la salut.